Jurnalist, blogger, activist civic și mămică

Felicitări speciei „STUDENT”

taday.ruAzi se marchează pentru nu ştiu a câta oară Ziua Internaţională a Studentului, dacă nu greşesc pentru a 69-a! Hmmm… semiotic număr, apropo! 😉 Bine, cu această ocazie felicit toţi reprezentaţii acestei „speciei” care sper că nu va dispărea curând!

Student ar trebui să fie fiecare dintre noi, măcar odată în viaţă. Îmi pare rău că nu am avut minunata ocazie să trăiesc şi eu la camin. Chiar îi invidiez pe colegii de facultate care trăiesc sub un acoperiş.  Mi se pare că viaţa în cămin, scuzată-mi fie tautologia termenului de cămin, e cea mai captivantă parte a existenţei unei persoane.  Pentru că în cămin, pentru prima dată, dormi singur… adică fără surori şi fraţi. La cămin, pentru prima dată, dormi departe de părinţi. La cămin, ai parte de petreceri nocturne, pe care la sigur părinţii nu ţi le-ar permite să le faci, mai ales cu reprezentanţii sexului opus. La cămin te înveţi a face mâncare, celebrii cartofi prăjiţi. La cămin poţi să nu îţi mai găseşti cratiţa plină cu borş, pe care l-ai făcut câteva ore, într-o clipă de neatenţie. La cămin poţi face mâncare, chiar admade by Zarikacă nu ai nimic prin dulapuri, dacă baţi pe la fiecare uşă şi ceri măcar o ceapă sau o bucată de pâine. La cămin te poţi trezi plin cu pastă de dinţi pe faţă, ca în taberele de vară. La cămin te poţi trezi fără apă în momentul în care eşti tot în săpun şi şampon. La cămin … Offf… viaţă de cămin. Ferice de cei care au parte de ea!!!

Oricum, mă „consolez” cu gândul că deja e ultimul an de studiu. E ultimul an când mai sunt studentă în adevăratul sens al cuvântului. E ultimul an când mai putem chiuli de la ore, când mai întârziem la ore… :(E ultimul an când SUNTEM ÎMPREUNĂ alături de cea mai bună grupă de la FJŞC din ultimii 10 ani, via dna Grossu şi dna Stepanov.

Să ne bucurăm de asta şi să ne străduim ca să ne rămână în amintire doar cele mai frumoase momente.

P.S. Off… ce n-aş da să fim din nou în anul I!!!

Reclame

One response

  1. offffffff, Luminita draga! nu totul e asa de roz cum pare! 😀 da daca sincer, si mie imi pare rau…. chiar e ultimul nostru an, si la camin si la univer :((((((((((((((((
    ce am sa ma fac fara de voi, harioshilor???

    17 noiembrie 2010 la 9:58 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s