Jurnalist, blogger, activist civic și mămică

CIJ-ul continuă campania pentru jurnaliști „Presa nu urăște!”

presa-nu-uraste_0Campania „Presa nu urăște!”, inițiată de Centrul pentru Jurnalism Independent, este în toi!

Recent a fost lansat și un clipuleț video prin care se încearcă să sensibilizeze mass-media despre importanța reflectării profesioniste și responsabile a subiectelor sensibile în materialele jurnalistice.

În materialul video sunt prezentate câteva situații de discriminare, fenomen care de cele mai multe ori se manifestă datorită abordării inadecvate a subiectelor ce vizează persoane dezavantajate, minorități.

Și astfel, CJI încearcă să încurajeaze jurnaliștii să evite orice fel de discriminare în relatările de presă, contribuind astfel la promovarea drepturilor omului.

În cadrul Campaniei „Presa nu urăște!”, CJI a organizat mai multe activități. Un grup de moderatori și jurnaliști au beneficiat de instruire în domeniul moderării conținutului pe media online și mediatizării corecte a subiectelor sensibile. De asemenea, pentru a evalua discursul de ură, CJI a monitorizat comentariile postate de internauți pe 15 portaluri informaționale.

 

Materialul video a fost realizat în cadrul proiectului „Combaterea discursului de ură în media online și pe rețele de socializare”, implementat de CJI cu suportul financiar al organizației partenere Civil Rights Defenders din Suedia.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s